Kilpailijainfo

Saapuminen ravipaikalle ja ilmoittautuminen

Saavuthan kilpailupaikalle ajoissa. Ravikilpailusääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia. Lämmitysajat ja muun tärkeän kilpailijatiedon löydät käsiohjelmasta. Käsiohjelmasta löydät myös raviradan yhteystiedot ja ravipäivän henkilökunnan.

Ilmoittautuminen tapahtuu tallikahviorakennuksessa sijaitsevassa sisäänkirjoituksessa. Ilmoittautumisen yhteydessä jaetaan numerokyltit, eli voilokit ja hoidetaan osallistumismaksu, mikäli sitä ei ole maksettu ennakkoon. Osallistumismaksu on 10 € / hevonen, ponilähdöissä ei ilmoittautumismaksua Jokimaalla peritä. Osallistumismaksuilla ylläpidetään varikon siisteyttä ja työvälineitä ja haluamme, että puitteemme ovat toimivat ja asiakkaamme viihtyvät. Sisäänkirjoituksen henkilökunta saa automaattisesti tiedon sähköisesti maksetusta osallistumismaksusta. Osallistumismaksun voi maksaa täällä: https://osallistumismaksu.fi/

Sisäänkirjoitukseen voi ilmoittaa myös kengitysinfon sekä jenkkikärryjen käytöstä, mikäli tietoa ei ole päivitetty aiemmin Heppa-järjestelmän kautta. Valmentajan tai hänen edustajansa tulee ilmoittaa kengittä ajamisesta sisäänkirjoitukseen tai varikkohenkilökunnalle heti kun se on tiedossa tai viimeistään ½ tuntia ennen lähdön esittelyä. Toto Toto76/T65/T4-kohteiden osalta tiedot on ilmoitettava tuntia ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä.

Valmentaja saa käsiohjelman sisäänkirjoituksesta Ilmoittautumisen yhteydessä.

Katoslistat löytyvät varikkoportin järjestyksenvalvojilta ja he neuvovat tarpeen mukaan katospaikkasi sijainnin. Katoslistat ovat nähtävillä myös sisäänkirjoituksessa sekä valjastuskatosten päädyissä olevilla ilmoitustauluilla. Katospaikka laitetaan automaattisesti kaikille hevosille. Kerro erityistoiveet kirjoittamalla Heppa-järjestelmän kommentit kenttään toiveesi katoksen suhteen tai jos et tarvitse katospaikkaa. Jos kilpailijoita on paljon, katospaikka voi olla myös jaettu. Ravipäivänä katoslistat päivitetään myös Jokimaan raviradan nettisivuille.

Jokimaa torstai 7.12. ravien katokset:

Ensimmäinen heti radalle tultava katos 3-42. Niissä hevosten WC:t nroissa 3 ja 42

Keskimmäinen katos 49-74

Viimeinen katos, lähimpänä rataa 77-94

Uusi karsinallinen katos 101-118

Raviponien tunnistaminen ja mittaaminen

Poni tunnistetaan ja mitataan aina ennen uran ensimmäistä kilpailua ja sen jälkeen vuosittain aina ennen kalenterivuoden ensimmäistä kilpailua 7-vuotiaaksi saakka. Mittaustulos merkitään Heppa-järjestelmään ponin tietoihin.

Ponin passi on oltava mukana aina kun poni tunnistetaan ja mitataan.

A-kategorian poneilla säkäkorkeus saa olla enintään 107 cm ja B-kategoriassa säkäkorkeus saa olla 107,1 -130 cm.

Lämmitys

Radalla voidaan lämmittää molempiin suuntiin niin, että vasten kilpailusuuntaa ajaminen hitaammassa vauhdissa tapahtuu radan ulkoreunalla.
Raviponin lämmitys tapahtuu kahta uloimmaista rataa vasten kilpailusuuntaa.

Alkotesti

Kaikki yli 15-vuotiaat ohjastajat puhallutetaan sisäänkirjoituksessa.

Rangaistukset

Rangaistuksista tiedotetaan tulospöytäkirjoissa, jotka ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa.

Kengitysseppä

Kengityssepän toimipiste on kolmannen katoksen radan puoleisessa päädyssä. Sepän tavoittaa ravien aikana puhelimitse 040-732 3983.

Eläinlääkäri

Eläinlääkärin tavoittaa yleensä eläinlääkärin kopilta, joka on tallikaarteessa aivan radan vieressä. Muussa tapauksessa ota yhteyttä varikon henkilökuntaan.

Näytteenotto

Näytteenottotilat ovat keskimmäisen katoksen päädyssä. Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta.

Startin jälkeen

Hevosten pesuhalli, joka sijaitsee ensimmäisen katoksen päädyssä, on avoinna koko ravien ajan. Ole ystävällinen ja pese ripeästi hevosesi, jotta kaikki pääsevät ajoissa pesemään. Lämpimän veden määrä on rajallinen. Varusteiden ja kärryjen peseminen suoritetaan ensimmäisen katoksen päädyssä niille tarkoitetulla pesupaikalla.

Kun hevosmäärä on suuri, joudutaan katospaikkoja jakamaan. Jos katoksesi on jaettu, yritä suoriutua mahdollisimman nopeasti startin jälkeen, jotta seuraavat kilpailijat saavat riittävästi aikaa valmistautua starttiin.

Palauta voilokkisi sisäänkirjoitukseen, sillä niitä tarvitaan seuraavissakin raveissa. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaan sisäänkirjoituksesta. Sisäänkirjoitus on auki n. puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.

Palkinnot pyritään maksamaan viimeistään 14 vrk:n kuluttua ravipäivästä. Poikkeuksen tähän tekevät suurkilpailut ja Toto76-ravit, joissa palkintoja pidätetään ainakin dopingtesteissä käyneiden osalta dopingtulosten selviämiseen asti.

Harjoitusravit

Jokimaalla ravataan seuraavat harjoitusravit lauantaina 16.12. klo 10.
Ilmoittaminen päättyy perjantaina 15.11. klo 12. Ilmoittaminen, joko Heppa-järjestelmän kautta tai puhelimitse. Puh. 020 785 6440

Harjoitusraveihin osallistumisen edellytyksenä on, että hevosen valmentaja on maksanut vuoden 2023 Jokimaan radan käyttömaksun tai maksaa osallistumismaksun 10,-/hevonen Lahden Hevosystäväinseura ry:n tilille FI27 1587 3006 1009 48. Ilman viitettä, tiedot kenttään hevosen nimi.

Jos maksulappu ei ole tavoittanut tilaa se sähköpostilla, petri.virtanen@jokimaanravit.fi

Harjoitusravit järjestetään, jos hevosia ilmoittautuu vähintään 20 kpl.