Ville Holopainen Jokimaan ravi- ja tapahtumakeskuksen toimitusjohtajaksi

Vuoden 2021 alusta Jokimaata johtanut Niko Solkio on irtisanoutunut. Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu hollolalainen Ville Holopainen, 28. Holopainen valittiin tehtävään nopeasti ilman julkista hakua, sillä hän oli mukana loppusuoralla jo edellisellä toimitusjohtajan hakukierroksella.

”Edellisestä rekrytointikierroksesta on vain 1,5 vuotta, ja silloin koronan takia vietiin läpi kaksi toimitusjohtajahakua hyvin lähekkäin. Näin ollen meillä oli valmiiksi hyvin laaja otos pestiin sopivista ja halukkaista ihmisistä”, Lahden Hevosystäväinseuran johtokunnan puheenjohtaja Pekka Kairtamo taustoittaa. ”Ville Holopainen haki toimitusjohtajan paikkaa jo aiemmilla kerroilla ja pääsi haussa aivan loppusuoralle. Se mahdollisti nopean etenemisen nyt, kun Niko päätti palata lentäjäksi.”

Ville Holopainen on tunnetun ravisuvun jäsen, sillä hänen isänsä on Hollolassa toimiva ammattivalmentaja Esa Holopainen.

”Ville Holopainen tuntee ravikentän hyvin, mutta työuransa hän on tehnyt myynnin ja projektijohtamisen parissa. Hänessä yhdistyy ravialan osaaminen ja myynnin osaaminen sopivalla tavalla”, Pekka Kairtamo sanoo. ”Haluan myös kiittää tässä yhteydessä Niko Solkiota hyvästä ja reippaasta otteesta toimitusjohtajan tehtävän hoidossa.”

Ville Holopainen on koulutukseltaan merkonomi ja valmistunut vuonna 2012. Vuodesta 2013 lähtien hän on työskennellyt lahtelaisella Lemkemillä projektikoordinaattorina myynnin ja energiaprojektien parissa. Hän on innoissaan tulevasta haasteesta Jokimaalla.

”Olen ollut lajin parissa pitkään, minulla on kosketuspintaa talleilta raviradan makkarakojulle ja siltä väliltä. Koen, että tehtävä osuu hyvin yksiin oman harrastuksen ja intohimon kanssa, ja uskon, että minulla on paljon annettavaa Jokimaalle”, Ville Holopainen kertoo.

”Jo aiemman rekrytoinnin aikana minulla oli paljon ajatuksia Jokimaan ja ravitapahtumien kehittämiseksi. Vaikka raviurheilu on läpikotaisin tuttua, en koe olevani siinä liian syvällä, vaan pystyn hyvin yhdistämään näkemyksiä myös aiemmalta työuraltani. Team Jokimaa on iso vahvuus tällä alueella, ja heidän ideoitaan aion hyödyntää arjessa.”

Niko Solkio siirtyi Jokimaalle lentäjän työstä, ja palaa nyt takaisin lentokoneen puikkoihin.

”Minua on jo aiemmin pyydetty takaisin lentämään, ja nyt sain sellaisen tarjouksen, johon oli pakko tarttua”, Solkio valottaa.

Hyvin sujunutta Suur-Hollola-viikonloppua seuranneen eroilmoituksen jälkeen ovat Solkion tunnelmat olleet haikeat, vaikka paluu taivaalle kiehtoo.

”Ensimmäinen vuosi Jokimaalla oli pitkälti koronarajoitusaikaa, mutta teimme taustatyötä tulevaisuutta varten. Uudistimme muun muassa markkinointivaliokunnan kanssa brändi-ilmettä ja kotisivuja. Vuodenvaihteessa saimme brändin julkaistua ja samalla rajoitukset alkoivat helpottaa”, Solkio kertaa.

”Nämä viimeisimmät Suur-Hollola-ravit olivat oikeastaan ensimmäinen kunnon tapahtuma, minkä pääsimme järjestämään, ja ne sujuivat kaikilta osin hyvin. Tästä on seuraajani hyvä jatkaa.”

Niko Solkio jatkaa toimitusjohtajana elokuun loppuun. Ville Holopainen aloittaa 1.9.2022.

Lisätietoja:

tuleva toimitusjohtaja Ville Holopainen 0440 231 093 // villeholo@gmail.com

toimitusjohtaja Niko Solkio 041 7308 891 // niko.solkio@jokimaanravit.fi

LHYS ry puheenjohtaja Pekka Kairtamo 044 3868 221 //pekka.kairtamo@isku.com